2020. március 30., hétfő

SZÓ-TA-GO-LÓ EL-SŐ OSZ-TÁLY

Helloo 1. osztály!


A hét első napját kezdjük egy kis játékos olvasással!

A szavakat huncut módon ketté "daraboltam". A TE feladatod az lesz, hogy megkeresd a szótagok párját. Segítenek a szótag kártyák tetején lévő pöttyök színei. A szavak első szótagja narancssárga pöttyel van ellátva, míg a második szótag tetején kék pöttyöt látsz.

https://learningapps.org/display?v=pduod0pe320

Ha megvannak a párok, és kész vannak a szavak
  1.    másold le őket írott betűkkel, szótagolva. 
  2.    foglald a szavakat mondatba
  3.    válassz ki 5 szót, rajzold le őket 
A kész munkákról várom a képeket a bettinalencse@gmail.com címre :)

APP ajánló

Sziasztok!!


Mára két, telefonra (Android) letölthető játék ajánlót hoztam Nektek. Az elsőt a kisebb korosztályt képviselők számára, a másodikat pedig már olvasni tudó, nagyobb diákoknak ajánlom. Bár én az elsővel is szeretek játszani :) ( #sosenövünkfel) 


Jöjjenek tehát a játékok!

Az első, egy klasszikusnak számító KÜLÖNBSÉG KERESŐ. Szép a grafikája, a képekről tudunk beszélgetni is, így nemcsak játék hanem valójában tanulás is :) 

Play áruházból ingyenesen letölthető miután beírtuk a keresőbe, hogy KÜLÖNBSÉGKERESŐ. Keresd meg azt az ikont amit bekarikáztam a csatolt képen. Katt rá, letöltés és indulhat a játék. 




Mint azt a kép is mutatja, én már a 22. pályánál tartok. A jó hír, hogy a játék 750 pályából áll, szóval nem kell aggódnom egy darabig, hogy keressek egy másikat :) :D 



A második játék, amit letölthetsz, a nagyobbacska és egészen nagy iskolásoknak ajánlom. Van benne minden, mint a mesében. Kis olvasós, kis számolós, kis odafigyelős, mindeközben számol vissza a stopper, mert hát ugye az idő (mint mindenhol) véges :) 

Szerintem nagyon izgalmas, időre minél több feladványt megoldani. Nem, nem kell csodálkozni, ezt is kipróbáltam :)

A legjobb  ebben az applikációban, hogy ha kilépsz, és egy darabig nem nyitod, figyelmeztet a kis huncut, hogy ideje lenne gyakorolnod :) ;) 


Tehát:

Android Play áruház megnyit - > keresőbe beírod: READER PRO->LETÖLTÉS->MEGNYITÁS-> INDUL is a játék






Az eredményekről küldjetek képernyőfotót: bettinalencse@gmail.com