2020. március 20., péntek

Sziasztok!
A mai napra egy olyan játékkal készültem Nektek, amit 1. osztálytól 8. osztályig használhattok. Semmi másra nem lesz szükségetek, csupán egy  10 db - os TOJÁSTARTÓra.



 Kérd el anyától a már kiürült tojástartót. Én akrillal festettem a színt és egy kis katicával díszítettem, a tavaszvárás jegyében.  A tojástartókat természetesen mindenki úgy dísziti ki, ahogy neki tetszik :) Legyetek kreatívak!!!!

De hogyan lesz ez használható elsőtől nyolcadikig? Az is hamarosan kiderül :)

Eszközigény: Tojástartó, festék (akril, tempera), papír, ceruza, pompom/borsószem/babszem/fagolyó... , négyzetrácsos lap (a műveletek lejegyzéséhez),

Fejlesztési területek: Matematikai készség fejlesztése, aritmetikai ismeretek elmélyítése

Használati utasítás, játékszabályok:

 1. osztály: Összeadás gyakorlása tanult számkörben,
Tedd bele a számokat a tojástartó aljába a képen látható módon. Tegyél bele egy pompom-t, csukd be, rázd jó alaposan össze, nyisd ki és nézd meg melyik számon van a pompom. Írd le a füzetlapra. Ismételd meg a műveletet, és add össze a kapott számokat! A végén karikázd be pirossal a páros számokat és kékkel a páratlanokat!

2. - 3. - 4. osztály: Szorzás gyakorlása 100- ig

Tedd bele a számokat a tojástartó aljába a képen látható módon. Tegyél bele egy pompom-t, csukd be, rázd jó alaposan össze, nyisd ki és nézd meg melyik számon van a pompom. Írd le a füzetlapra. Ismételd meg a műveletet, és szorozd össze a kapott számokat!A végén a kapott eredményeket állítsd növekvő sorrendbe!

5. - 6. - 7. - 8. osztály: Szorzás gyakorlása 10000 - ig

A tojástartó aljába ezúttal 10 db tetszőleges kétjegyű szám fog kerülni, ezeket Te találd ki magadnak! Tegyél bele egy pompom-t, csukd be, rázd jó alaposan össze, nyisd ki és nézd meg melyik számon van a pompom. Írd le a füzetlapra. Ismételd meg a műveletet, és szorozd össze a kapott számokat! A végén a kapott eredményeket állítsd növekvő sorrendbe!

Jó szórakozást!